به گزارش روابط عمومی، معاون امور توان بخشی بهزیستی استان در خصوص اهمیت کمیسیون های پزشکی گفت: با توجه به ضرورت اجرای بهینه بند الف ماده ۱ از فصل اول قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت مصوب ۲۰ / ۱۲ / ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی ایران توجه به اهمیت و جایگاه تخصصی کمیسیون پزشکی – توانبخشی تعیین نوع و تعیین شدت معلولیت در اجرای قانون مذکور در بهزیستی مشخص میگردد و کمیسیون های پزشکی، نقشی موثر و کلیدی در انواع خدمات رسانی بهزیستی به جامعه هدف دارند.
معاون امور توان بخشی بهزیستی استان افزود: فرد دارای معلولیت شخصی است که با تأیید کمیسیون پزشکی توانبخشی تعیین نوع و تعیین شدت معلولیت سازمان بهزیستی کشور با انواع معلولیتها در اثر اختلال و آسیب جسمی، حسی) بینایی، شنوایی(ذهنی، روانی و یا توأم، با محدودیت قابل توجه و مستمر در فعالیتهای روزمره زندگی و مشارکت اجتماعی، مواجه میباشد
محمدی تصریح کرد: اعضای کمیسیون متناسب با نوع گروه مورد بررسی شامل فیزیوتراپ، کاردرمان گر، ارتزیست پروتزیست، گفتار درمانگر، شنوایی شناس، بینایی سنج و روان شناس با گرایش های بالینی و کودکان استثنایی می باشد که انواع آسیب های دائمی یا طولانی مدت در فرد مراجعه کننده به کمیسیون را به استناد مدارک و مستندات تخصصی بررسی و ارزیابی نموده و نسبت به تعیین شدت افت عملکرد یا شدت معلولیت اقدام می نمایند.
وی ادامه داد: انواع آسیب های دائمی که قابلیت بررسی در کمیسیون را دارند و به عنوان معلولیت شناخته می شوند عبارتند از آسیب های حسی (بینایی و شنوایی( آسیب های جسمی – حرکتی، آسیب های گروه ذهنی و روان) اختلال تکاملی دوران رشد، بیماران روانی مزمن، اختلال عصبی - شناختی، آسیب های صوت و گفتار.
او یادآورشد: فرآیند اجرا بدین صورت است که افراد با ارئه درخواست به واحد کمیسیون و با تکمیل فرم پذیرش به متخصصین مربوطه ارجاع می شوند و پس از تکمیل فرم های ارجاع، کمیسیون به منظور تعیین شدت و تعیین نوع معلولیت افراد دارای معلولیت تشکیل می گردد. سپس نتیجه کمیسیون سامانه اطلاعاتی سازمان ثبت و تایید می گردد و در نهایت صدور کارت شناسایی معلولیت توسط واحد حراست انجام می شود.
وی در پایان تاکید کرد: در سال گذشته ۴ هزار و ۹۲۱ پرونده و در ۶ ماهه اول سال جاری ۱۵۰۷ پرونده در کمیسیون های پزشکی توانبخشی استان تحت بررسی قرار گرفته است.
نظر شما